MOTIONPOWER

Hoe andere sporters ons ervaren

Testimonials

Albert van Zandwijk Motionpower.nl

Albert van Zandwijk | Voetbal resultaten door MotionPower verbeterd

Als actief voetballer heb ik gespeeld bij Jong-FC Utrecht, Roda Boys-Bommelerwaard, GJS en de laatste jaren voor mijn stap als trainer bij vv Vuren. Tijdens mijn actieve voetbal carrière heb ik al meerdere keren vanwege blessures samen gewerkt met Arjan. Arjan wist mij te overtuigen dat fysieke fitheid essentieel is voor de prestaties van een voetbalteam. Toen ik in 2015 werd aangesteld als hoofdtrainer bij Vuren 1 Was het dan ook Arjan die ik graag in de staf van vuren 1 wilde hebben. Als trainer heb ik een duidelijke visie over hoe ik wil voetballen. Veel en ‘hoog’ druk zetten is hoe ik het graag wil zien.

Dat vraagt veel capaciteit van mijn spelers. Daarvoor is het belangrijk dat zij dit 90 minuten kunnen volhouden. In mijn ogen begint dat met een goede verhouding van de trainingen en een gedegen opbouw. Als fysiotherapeut en bewegingswetenschapper is Arjan met zijn kennis en kunde een toegevoegde waarde voor onze fitheid. Arjan heeft voor het gehele seizoen gepland in welke mate de spelers per training of wedstrijd belast moesten worden. Vuren 1 is fitter dan elke tegenstander​ en wint meer. Daarnaast geeft Arjan delen van trainingen. Zijn enthousiasme is aanstekelijk en iedereen blijft in ons plan geloven.

Jens van den Dool |Wielren prestaties door MotionPower verbeterd

Mijn naam is Jens van den Dool en sinds dit jaar ben ik semiprofessioneel wielrenner bij de continentale wielerploeg Delta Cycling Rotterdam. Sinds dit jaar rijd ik ook voor het eerst in de categorie van de beloften (categorie van renners die in bepaald jaar 19, 20, 21 of 22 jaar oud worden). Overigens rijden de beloften in zo goed als alle wedstrijd samen met de elites (renners van 23 jaar of ouder), waardoor ik dus een van de jongste renners in het peloton ben.

De ploeg Delta Cycling Rotterdam is een opleidingsploeg voor renners onder de 27 jaar met als doel om renners zoals mij zo goed mogelijk te begeleiden in de weg naar de top. De ploeg gaat hierbij zeer professioneel te werk. Zo wordt ik voorzien van top materiaal, maar ook van een super begeleiding. Tijdens wedstrijden en trainingskampen lopen er namens onze ploeg mecaniciens en verzorgers in de rondte om ons renners van alle gemakken te voorzien, zodat wij ons zou goed mogelijk kunnen richten op de wedstrijden en trainingen. Daarnaast krijg ik vanuit de ploeg ook trainingsbegeleiding, zo is bewegingswetenschapper en inspanningsfysioloog Jelle de Jong namens de ploeg mijn trainer. Samen met Jelle bespreek ik wekelijks mijn trainingsschema’s, waar ook kracht- en techniektrainingen op staan.

Voor het onderhouden, oefenen en bijstellen van deze kracht- en techniektrainingen ga ik periodiek langs bij Arjan Sterk. Door zijn ervaring als sportfysiotherapeut in het Beatrix Ziekenhuis is dit naar mijn ervaringen goed en snel geregeld. Door Arjan’s netwerk bestaat er een strakke samenwerking tussen sportartsen en fysiotherapeuten, zodat revalidatie, blessurepreventie, sportbegeleiding en snel geregeld kunnen worden. Over de kennis van dit netwerk hoeft niet geklaagd te worden, gezien de mix van eigen ervaringen en wetenschappelijke kennis die deze personen hebben. Op weg naar de top weet ik me gesterkt door een team van goede begeleiders, voor mijn ambitie is dat essentieel!

Leatitia Blanker kreeg hardloop training door MotionPower

Letitia Blanker | Hardloop training door Motionpower

Ik ontmoette Arjan voor het eerst in april 2014. Ik was doorverwezen door een sportarts, die na een uitgebreide sporttest, vermoedde dat ik al maanden helemaal verkeerd aan het trainen was. Ik was een maand of 5 daarvoor begonnen met hardlopen. Ik had een beginnersschema gevonden op internet en was netjes en gedisciplineerd begonnen met trainen, van 6x een minuutje rennen en 2 minuten wandelen, langzaam opbouwen naar 5 km, maar na 5 maanden liep ik vast. Ik kon een half uurtje rennen, maar mijn hartslag bleef te hoog en mijn kuiten leken wel te ontploffen. Ik voelde me heel erg gefrustreerd want na 30 jaar geen enkele vorm van sport te hebben beoefend, was ik nu 3 tot 4 x in de week heel hard aan het trainen en ik kwam geen stap verder en viel ook nog eens geen gram af. En ik had een doel voor ogen, dat bij aanvang al erg ambitieus was, maar nu helemaal onbereikbaar bleek.

Arjan bestudeerde mijn sporttest, luisterde naar mijn verhaal, bekeek mijn trainingsschema en bracht het slechte nieuws heel voorzichtig. Ik moest helemaal opnieuw beginnen. Hij deed alsof hij mijn tranen niet zag en legde helder en duidelijk uit dat om mijn doel te bereiken er geen andere oplossing was. Ik kreeg een nieuw schema: wandelen en hobbelen. Rennen mocht ik pas weken later weer. Maar mijn hartslag zakte, mijn kuiten hielden zich rustig, mijn gewicht begon af te nemen en gaandeweg kon ik verder en verder hardlopen. En mijn doel leek ineens niet meer zo onmogelijk.

Omdat Arjan zelf ook hardloopt, kwam ik hem wel eens tegen bij wedstrijden. Hij kwam dan vaak als 1e binnen en ik als laatste, maar mijn schaamte verdween dan onmiddellijk als hij mij enthousiast stond aan te moedigen en mij feliciteerde met weer een nieuw PR. Hij  leerde me dat hardlopen vooral een wedstrijd met jezelf is en dat je je onmogelijk kunt meten met anderen die jonger zijn of veel ouder maar al veel langer hardlopen. Bij ieder nieuw schema dat hij op maat voor mij maakte, kreeg ik meer vertrouwen.

In december 2015, een paar weken voor mijn 1e 10km wedstrijd, raakte ik geblesseerd. En ook toen was Arjan er voor mij. Ik kreeg oefeningen om mijn knie weer goed te kunnen gebruiken en het strenge advies om die wedstrijd niet te lopen. Met uitstekende argumenten wist hij mij ervan te overtuigen: hou je doel voor ogen, een 10 km lopen kan je altijd nog wel een keer. Er waren weer tranen, ik had maanden naar die wedstrijd toegeleefd. Weer opnieuw beginnen, weer een nieuw opbouw schema en een peptalk: maak je geen zorgen, je hebt nog een bijna een jaar, je gaat het redden.

Die positiviteit en dat enthousiasme van Arjan vind ik heel bijzonder. Hij gaf mij het gevoel dat hij geen moment twijfelde aan mij en dat maakte dat ik steeds meer ging geloven in mijzelf. In de zomer van 2016 maakte ik tijdens een interval training een enorme smakkerd en met 2 dikke blauwe knieën lag ik weer bij Arjan op de tafel. Over 5 maanden moest het gebeuren en ik zag mijn hele droom in duigen vallen tijdens die val. Arjan stelde me gerust, er was niets echt kapot en ik had inmiddels zo’n goeie conditie opgebouwd dat een paar weken rust en daarna weer straf schema, het einddoel echt niet in gevaar zou brengen.

November 2016, op Schiphol kreeg ik nog een laatste aanmoedigings-sms van Arjan. Hij had me 2,5 jaar begeleid en ondersteund en ik had het gevoel dat hij er net zo naar uitkeek als ik. Op 6 november heb ik de marathon van New York gelopen, 11 dagen voor mijn 50ste verjaardag, mijn doel was bereikt en mijn droom was uitgekomen. Natuurlijk heb ik er zelf hard voor getraind, ben ik gestopt met roken en later ook nog gestopt met drinken, maar de begeleiding van Arjan heeft ook een cruciale rol gespeeld in het waarmaken van mijn droom en daar zal ik hem altijd dankbaar voor blijven.